Božja ljubezen

BOŽJA LJUBEZEN

Boga Sveto pismo, ki je ljubezensko pismo Stvarnika človeku, najmočneje identificira z Ljubeznijo. Prav nihče drug ne zmore tako brezpogojno ljubiti, kot lahko sam Bog, ker je on v svoji biti Ljubezen.

Ljubezen se izkazuje v dejanjih Boga – Stvarnika vsega vesolja in vsakega človeka; prav Ljubezen ga je vodila, da se približa nam ljudem.
Človeku se je nemogoče dvigniti v dimenzije Vsemogočnega. Zato se je On odločil, da se približa nam ljudem in se je učlovečil v Jezusu Kristusu. Ravno v Jezusu Kristusu nas je učil, da Bog ljubi in sprejema prav vsakega človeka. Vsakemu, kdor si le želi, odpusti. Žalostne potolaži. Obupanim podari smisel.

Božja ljubezen ne omaga na sredi poti ali tik pred koncem. Največja človekova potreba je, da je očiščen in osvobojen krivic – greha, ki jih vsak posameznik stori. Vsi  ljudje grešimo v mislih, besedah in dejanjih. Navkljub grehom nas nad vse ljubeči Bog ljubi in to tako, da je sam prevzel posledice greha na sebe in jih je v Jezusu Kristusu na križu odnesel v smrt. Tako je Božja ljubezen šla do konca – celo – v smrt za človeka. Ne, to ni pravično, da sveti Bog umira za grešnega človeka, je pa ljubeče in milostno. Bog Jezus Kristus je po svoji smrti bil obujen od mrtvih in danes živi ter deluje med nami.

Takšni želi Bog, da smo tudi mi – ljubeči in milostni. Ravno zato je v Evangelijski cerkvi Kočevje vsako dobrodošel in vsako lahko najde svojo duhovno družino, saj imamo enega skupnega Očeta v nebesih. Ne, nismo popolni, se pa vsak po svojih močeh trudi ljubiti Boga in bližnjega.

Če želiš tudi ti izkušati ljubečega Boga, rasti in dozorevati v ljubezni, si lepo vabljen/a, da nas kontaktiraš ali se nam pridružiš na nedeljskem bogoslužju, ki je ob 10. uri v prostorih Plesnega kluba Jasmin.